Mustaherukka ’Mortti’


Edellinen | Seuraava




Suomenkielinen nimi: Mustaherukka ’Mortti’
Tieteellinen nimi: Ribes nigrum ’Mortti’
Korkeus: 130-150 cm
Kasvutapa: Pystyoksainen ja tukeva pensas. Lehdet muistuttavat Öjebyn-lajiketta, sillä lehtilapa on syvään uurtunut ruodin liittymäkohdassa. 'Mortti' on kestävä karviaishärmää vastaan.
Kukinta: Keskikokoisissa tai suurissa kukissa on vaalealla pohjalla punertavia juovia.
Marjat: Pyöreät, kiinteät ja melko paksukuoriset marjat ovat voimakasmakuisia ja aromiltaan tyypillisiä mustaherukalle. Sato kypsyy melko myöhään.
Käyttö: Marjat soveltuvat tuorekäyttöön ja säilykkeisiin. Lehdillä voi esimerkiksi maustaa etikkasäilykkeitä.
Kasvupaikka: Aurinkoinen – puolivarjoinen; tuore. Hoitolannoitus vain tarvittaessa.
Vyöhyke: I-IV(V)
Taimiväli: 2 m. Aidanteessa ja pensasryhmässä 1 m.
Leikkaaminen: Vanhimpia versoja poistetaan varhaiskeväällä niin että pensaaseen jää 7 – 8 versoa.


Edellinen | Seuraava