Valkopajuangervo ’Allikko’


Edellinen | Seuraava
Suomenkielinen nimi: Valkopajuangervo ’Allikko’
Tieteellinen nimi: Spiraea alba ’Allikko’
Korkeus: 150 cm
Kasvutapa: 'Allikko' on pystyhaarainen tuuhea pensas, joka on viisivuotiaana noin 1,5 m korkea ja leveä. Pensas kasvattaa maarönsyjä. Versot ovat ruskeat, nuorena särmäiset. Lehdet ovat kapeat, pitkulaiset, tyvestä ja kärjestä suipot, sahalaitaiset.
Kukinta: Kukkii pitkään heinäkuun puolivälistä alkaen valkoisin, kartiomaisin kukinnoin. Kukinto on verson kärjessä, 5-6,5 cm pitkä ja 1,5-2,5 cm leveä kartiomainen kertohuiskilo. Teriö on valkoinen, noin 7 mm läpimitaltaan, ja heteitten ja emien välissä on punainen rengasmainen kohouma.
Kukinnon väri: Valkoinen
Käyttö: Voikammakkaasti maarönsyistä leviävä pensas soveltuu parhaiten suuriin ryhmä- ja aidanneistutuksiin, joissa se saa levitä vapaasti.
Kasvupaikka: Varjoinen – aurinkoinen; vaatimaton kasvualusta, menestyy myös kosteilla paikoilla, joissa on seisovaa vettä.
Vyöhyke: I-VI
Taimiväli: 70-80 cm
Leikkaaminen: Pajuangervot sietävät erinomaisesti alasleikkaamista. Ne kukkivat saman vuoden versoilla, joten kukinta ei kärsi kevätleikkauksesta. Vasta leikatun pensaan kukat ovat pidemmät ja tyvestä leveämmät kuin pitkään leikkaamatta olevan pensaan.


Edellinen | Seuraava