Purppuraomenapuu ’Ranetka Purpurovaja’


Edellinen | Seuraava


Suomenkielinen nimi: Purppuraomenapuu ’Ranetka Purpurovaja’
Tieteellinen nimi: Malus Prunifolia-ryhmä ’Ranetka Purpurovaja’
Korkeus: 300-600 cm
Kasvutapa: 'Ranetka Purpurovaja' on hillittykasvuinen, melko kapealatvuksinen, ja oksat ovat jonkin verran riippuvat. Puu kukkii jo nuorena, jopa 2-vuotiaana, ja kukinta sekä omenasato ovat myöhemmin ylenpalttiset.
Kukinta: Kukkii Etelä-Suomessa touko-kesäkuun vaihteessa. Kukat ovat valkoiset, pitkäkantaiset. Hedelmät ovat pieniä, halkaisijaltaan 1,5-2 cm, leveän litteänpyöreitä, kokonaan punaisia. Tyypillisen marjaomenan tapaan verhiö irtoaa omenasta. Hedelmät saavat parhaan väriloistonsa elokuun lopulla - syyskuussa ja pysyvät puussa pitkään.
Kukinnon väri: Valkoinen
Käyttö: Puuta käytetään koristetarkoituksiin. Paratiisiomenat kukkivat runsaasti, ja ne soveltuvatkin pölyttäjiksi useille tarhaomenapuulajikkeille. Linnut käyttävät hedelmiä ravinnokseen talviaikana, mutta muuta käyttöarvoa hedelmillä ei ole.
Kasvupaikka: Aurinkoinen; tuore, runsasravinteinen.
Vyöhyke: I-III(IV)
Taimiväli: 4-5 m
Leikkaaminen: Omenapuita leikataan tarvittaessa varhain keväällä ennen silmujen puhkeamista. Kilpalatvat, liian tiheät, toisiaan hankaavat, latvuksen sisään kasvavat, vioittuneet ja kohtisuoraan ylöspäin kasvavat versot poistetaan.


Edellinen | Seuraava