Lamovuohenkuusama ´Kajo´


Edellinen | Seuraava


Suomenkielinen nimi: Lamovuohenkuusama ´Kajo´
Tieteellinen nimi: Diervilla × splendens ´Kajo´
Korkeus: 70 cm
Kasvutapa: Lamovuohenkuusama on ruso- ja keltavuohenkuusaman risteytymä, ja lehti- ja kukkaominaisuuksiltaan kantalajiensa välimuoto. Kasvutavaltaan se kuitenkin poikkeaa vanhemmistaan selvästi: lamovuohenkuusaman versot ovat kaarevia ja rentoja, ja kasvusto jää matalammaksi kuin toisilla lajeilla. Kookkaat lehdet ovat nuorina sävyltään keltaisia, kesällä vihreitä, syysväri on kellertävän punainen.
Kukinta: Kukkii heinäkuun alusta myöhään syksyyn. Vihertävänkeltaiset kukat punertuvat vanhetessaan, mutta kukinnalla ei ole erityistä koristearvoa.
Kukinnon väri: Keltainen
Käyttö: Vuohenkuusamien arvo viherrakentamisessa perustuu niiden rehevään ja peittävään lehdistöön. Parhaimmillaan vuohenkuusamat ovat erilaisissa luiskissa ja puistoalueilla massaistutuksissa peitto- ja verhopensaina. Lamovuohenkuusamaa voidaan kasvattaa varjosta aurinkoon, mutta se on erityisen näyttävä varjoisissa puistoissa.
Kasvupaikka: Aurinkoinen – varjoinen. Parhaimmillaan varjossa. Kuiva – tuore, ravinteikas.
Vyöhyke: I-IV
Taimiväli: 90 cm
Leikkaaminen: Kaikkien vuohenkuusamien versot ovat hauraita, joten ne eivät kestä raskasta lumikuormaa. Pensaat tuottavat kuitenkin runsaasti juurivesoja, joten vauriot korjaantuvat nopeasti ja pensaita voi myös leikata reilusti.


Edellinen | Seuraava